Piepschuim dozen Bestellen

Koop kwalitatieve thermoboxen Roden Drenthe - In een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Piepschuim dozen Bestellen in Roden Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Roden, maar ook in Leek, Steenbergen, Paterswolde, De Jouwer, De Punt, Groningen, Zuidhorn, Halfweg, Noordhorn, Haren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt van

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Roden

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in maximaal 1 werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke waren onbruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.