Styrofoam dozen Kopen

Koop in Nederland gefabriceerde piepschuim dozen in Roden provincie Drenthe

Styrofoam dozen Kopen voor Roden Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Roden, maar ook in Leek, Steenbergen, Paterswolde, De Jouwer, De Punt, Groningen, Zuidhorn, Halfweg, Noordhorn, Haren.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om de goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Roden

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Styrofoam dozen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.