Styrofoam dozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde piepschuim dozen in Roden provincie Drenthe

Styrofoam dozen Kopen voor Roden Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Roden, maar ook in Leek, Steenbergen, Paterswolde, De Jouwer, De Punt, Groningen, Zuidhorn, Halfweg, Noordhorn, Haren.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Roden

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Styrofoam dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst een beetje schokkend, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een gekoelde wagen meestal wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal een werkdag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.