Tempex dozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel voor Genemuiden Overijssel

Tempex dozen Bestellen in Genemuiden

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Genemuiden, maar ook in Hasselt, Baarlo, Oude Wetering, Holten, IJsselmuiden, Staphorst, Voorst, Kampen, Zwolle, Meppel.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn meest cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Genemuiden

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS koelbox Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen 24 uur in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.