Styrofoam dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde thermoboxen IJsselmuiden Overijssel

Styrofoam dozen Kopen in IJsselmuiden (Overijssel)

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in IJsselmuiden, maar ook in Kampen, Oude Wetering, Genemuiden, Voorst, Hasselt, Zwolle, Holten, Wezep, Hattem, Elburg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Styrofoam dozen

De thermoboxen zijn gemaakt van

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim box bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim box is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim box 

is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim box Kopen in IJsselmuiden

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Styrofoam dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim box Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen uiterlijk 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.