Styrofoam dozen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde piepschuim dozen in Meppel

Styrofoam dozen Bestellen voor Meppel (Drenthe)

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Meppel, maar ook in Halfweg, Staphorst, Noordwijk, Baarlo, Steenwijk, Genemuiden, Hasselt, Nieuwleusen, Holten, Zuidwolde.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Meppel

Bescherming van de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Styrofoam dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen uiterlijk 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.