Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Bestellen Steenwijk (Overijssel) - Kwalitatieve koeldozen

Piepschuim dozen Bestellen in Steenwijk provincie Overijssel

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Steenwijk, maar ook in Meppel, Veldhuizen, Baarlo, Baarlo, Wolvega, Halfweg, Noordwijk, Staphorst, Zuidhorn, Scherpenzeel.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze koeldozen zijn gemaakt uit

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Steenwijk

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met koeldozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave in uiterlijk 1 dag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.