Piepschuim dozen Bestellen

Kampen (Overijssel) Piepschuim dozen Offertes

Piepschuim dozen Kopen voor Kampen

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Kampen, maar ook in IJsselmuiden, Oude Wetering, Voorst, Dronten, Genemuiden, Wezep, Elburg, Hasselt, Zwolle, Bovenveen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Kampen

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen maximaal een werkdag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.