Piepschuim dozen Bestellen

Ommen Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Kopen in Ommen

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ommen, maar ook in Dedemsvaart, Dalfsen, Nieuwleusen, Vroomshoop, Emmen, Hardenberg, Heino, Hulsen, Zuidwolde, Steenbergen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Polystyrene doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Ommen

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Polystyrene doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen maximaal 1 dag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.