EPS dozen Bestellen

EPS dozen Offertes in Ommen regio Overijssel - In Nederland gefabriceerde eps koelboxen

EPS dozen Bestellen in Ommen (Overijssel)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ommen, maar ook in Dedemsvaart, Dalfsen, Nieuwleusen, Vroomshoop, Emmen, Hardenberg, Heino, Hulsen, Zuidwolde, Steenbergen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Ommen

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps koelboxen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte in een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.