Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Aanschaffen voor Hardenberg (Overijssel) - Kwalitatieve eps dozen met deksel

Tempex dozen Bestellen voor Hardenberg provincie Overijssel

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hardenberg, maar ook in Dedemsvaart, Coevorden, Vroomshoop, Ommen, Zuidwolde, Steenbergen, Vriezenveen, Hoogeveen, Nieuwleusen, Wierden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Hardenberg

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een vereiste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten niet bruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.