Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Offertes voor Steenbergen regio Drenthe - Binnen 1 dag offerte ontvangen per email

Piepschuim dozen Bestellen in Steenbergen Drenthe

Wij zijn een lokale producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Steenbergen, maar ook in Zuidwolde, Hoogeveen, Noordwijk, Dedemsvaart, Halfweg, Nieuwleusen, Staphorst, Meppel, Hardenberg, Ommen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

De eps koelboxen zijn gemaakt uit

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

EPS doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de cruciale voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om te passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt dit materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Steenbergen

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen vaak gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen 1 werkdag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.