Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Aanschaffen voor Dedemsvaart (Overijssel) - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

Piepschuim dozen Bestellen voor Dedemsvaart

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Dedemsvaart, maar ook in Zuidwolde, Steenbergen, Ommen, Hardenberg, Nieuwleusen, Noordwijk, Hoogeveen, Halfweg, Dalfsen, Staphorst.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel duurzame eps dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Dedemsvaart

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste product op deze lijst een beetje schokkend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in uiterlijk 1 werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.