Thermoboxen Kopen

Thermoboxen Aanschaffen voor Nieuwleusen provincie Overijssel - Binnen een dag prijsopgave ontvangen per email

Thermoboxen Bestellen in Nieuwleusen provincie Overijssel

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Nieuwleusen, maar ook in Dalfsen, Staphorst, Halfweg, Emmen, Holten, Noordwijk, Ommen, Dedemsvaart, Hasselt, Zuidwolde.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Thermoboxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Nieuwleusen

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Thermoboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste product op deze lijst een beetje bijzonder vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen meestal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.