EPS koelboxen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde eps dozen met deksel in Zuidwolde Drenthe

EPS koelboxen Bestellen in Zuidwolde (Drenthe)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zuidwolde, maar ook in Steenbergen, Hoogeveen, Dedemsvaart, Noordwijk, Halfweg, Nieuwleusen, Staphorst, Meppel, Ommen, Hardenberg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

De eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Zuidwolde

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst een beetje bijzonder vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in uiterlijk een werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.