Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim boxen in Staphorst regio Overijssel - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Koeldozen Kopen voor Staphorst Overijssel

Wij zijn een lokale producent van piepschuim boxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Staphorst, maar ook in Halfweg, Meppel, Baarlo, Noordwijk, Nieuwleusen, Hasselt, Holten, Genemuiden, Oude Wetering, Zuidwolde.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

Onze piepschuim boxen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze piepschuim boxen zijn waterbestendig 

Onze piepschuim boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Staphorst

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim boxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met piepschuim boxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim boxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste product op de lijst een beetje verassend, maar dit product kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave in 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.