EPS koelboxen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel in Halfweg (Overijssel)

EPS koelboxen Kopen voor Halfweg

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in Noordwijk, Staphorst, Meppel, Nieuwleusen, Baarlo, Zuidwolde, Steenbergen, Hasselt, Holten, Genemuiden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos bestellen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Halfweg

Bescherming van de betreffende goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het als laatst genoemde product op de lijst schokkend, maar dit item kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Koeldoos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen maximaal een werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten niet bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.