Polystyrene dozen Kopen

Polystyrene dozen Kopen in Noordwijk provincie Drenthe - In NL gefabriceerde eps koelboxen

Polystyrene dozen Kopen voor Noordwijk

Wij zijn een lokale producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Noordwijk, maar ook in Halfweg, Meppel, Staphorst, Zuidwolde, Steenbergen, Nieuwleusen, Baarlo, Hoogeveen, Dedemsvaart, Steenwijk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Polystyrene dozen

De eps koelboxen zijn gemaakt uit

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Polystyrene dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Noordwijk

Bescherming van de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Polystyrene dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Polystyrene dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst opmerkelijk, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen vaak gebruikt om goederen koel te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal een werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte methode zal worden verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.