Piepschuim dozen Kopen

Bedum (Groningen) Piepschuim dozen Aanschaffen

Piepschuim dozen Kopen in Bedum regio Groningen

Wij zijn een NL producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bedum, maar ook in Winsum, Ten Boer, Groningen, Haren, Zuidhorn, Noordhorn, Paterswolde, Appingedam, Hoogezand, De Punt.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt dit materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Bedum

Beschermt de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim dozen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw polystyrene doos offerte in 24 uur in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.