Piepschuim dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde koeldozen voor Ten Boer

Piepschuim dozen Bestellen voor Ten Boer regio Groningen

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ten Boer, maar ook in Bedum, Groningen, Haren, Appingedam, Winsum, Hoogezand, Sappemeer, Paterswolde, Delfzijl, Zuidhorn.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Styrofoam doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Ten Boer

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van producten veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.