Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Offertes voor Paterswolde Drenthe - Kwalitatieve eps dozen

Piepschuim dozen Kopen voor Paterswolde Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Paterswolde, maar ook in Haren, Groningen, De Punt, Halfweg, Roden, Zuidlaren, Steenbergen, Leek, Zuidhorn, Hoogezand.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Thermobox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het versturen van waren die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Paterswolde

Bescherming van de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de producten koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte binnen maximaal een werkdag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.