Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Offertes voor Paterswolde Drenthe - Kwalitatieve tempex dozen

Piepschuim dozen Kopen in Paterswolde Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Paterswolde, maar ook in Haren, Groningen, De Punt, Halfweg, Roden, Zuidlaren, Steenbergen, Leek, Zuidhorn, Hoogezand.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Paterswolde

Beschermt de goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst schokkend vindt, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de producten koel of op een gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte binnen 24 uur in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.