EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen De Punt Drenthe - Binnen 1 dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen in De Punt Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Punt, maar ook in Halfweg, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Roden, Groningen, Steenbergen, Hoogezand, Assen, Leek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze eps dozen zijn gemaakt uit

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in De Punt

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

EPS koelbox Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.