EPS dozen Kopen

Koop in NL geproduceerde piepschuim dozen De Punt Drenthe - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen in De Punt Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Punt, maar ook in Halfweg, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Roden, Groningen, Steenbergen, Hoogezand, Assen, Leek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in De Punt

Beschermt de producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS koelbox Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen maximaal een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.