Tempex dozen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde polystyrene dozen in De Punt (Drenthe)

Tempex dozen Bestellen in De Punt

Wij zijn een NL producent van polystyrene dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Punt, maar ook in Halfweg, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Roden, Groningen, Steenbergen, Hoogezand, Assen, Leek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze polystyrene dozen zijn gemaakt van

Onze polystyrene dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle polystyrene dozen zijn waterbestendig 

Alle polystyrene dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Thermobox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Thermobox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Thermobox Kopen in De Punt

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met polystyrene dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met polystyrene dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met polystyrene dozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Thermobox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave in een werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.