Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Offertes De Punt Drenthe - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Kopen in De Punt

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Punt, maar ook in Halfweg, Paterswolde, Zuidlaren, Haren, Roden, Groningen, Steenbergen, Hoogezand, Assen, Leek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is gekoeld transport?

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in De Punt

Beschermt de betreffende goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst een beetje schokkend, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een gekoelde wagen veelal gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw polystyrene doos offerte binnen maximaal een werkdag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.