Piepschuim boxen Kopen

Piepschuim boxen Offertes voor Groningen (Groningen) - Binnen 1 dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Piepschuim boxen Kopen in Groningen (Groningen)

Wij zijn een lokale producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Groningen, maar ook in Paterswolde, Haren, Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Noordhorn, De Punt, Roden, Winsum, Leek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim boxen

De eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim boxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Groningen

Beschermt de goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim boxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim boxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox offerte in 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.