Tempex dozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel voor Groningen Groningen - Binnen 1 dag offerte ontvangen per email

Tempex dozen Kopen in Groningen regio Groningen

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Groningen, maar ook in Paterswolde, Haren, Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Noordhorn, De Punt, Roden, Winsum, Leek.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Groningen

Beschermt de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om producten koel te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in 1 dag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.