Piepschuim boxen Kopen

Koop kwalitatieve eps koelboxen voor Groningen regio Groningen

Piepschuim boxen Kopen in Groningen (Groningen)

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Groningen, maar ook in Paterswolde, Haren, Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Noordhorn, De Punt, Roden, Winsum, Leek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim boxen

De eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim boxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken enorm populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Groningen

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim boxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim boxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox offerte in uiterlijk 1 dag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren veilig kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.