Koeldozen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde styrofoam dozen in Hoogezand Groningen - Binnen een dag prijsopgave ontvangen per email

Koeldozen Bestellen in Hoogezand Groningen

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoogezand, maar ook in Sappemeer, Haren, Zuidlaren, Veendam, Wildervank, De Punt, Halfweg, Ten Boer, Paterswolde, Zandvoort.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt uit

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Hoogezand

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Koeldozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje schokkend, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen maximaal 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Als één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.