EPS dozen Kopen

Hoogezand EPS dozen Kopen

EPS dozen Bestellen voor Hoogezand regio Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoogezand, maar ook in Sappemeer, Haren, Zuidlaren, Veendam, Wildervank, De Punt, Halfweg, Ten Boer, Paterswolde, Zandvoort.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Hoogezand

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje schokkend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een koelvrachtwagen veel wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.