EPS dozen Kopen

EPS dozen - In Nederland Geproduceerde EPS dozen Aanschaffen in Haren provincie Groningen

EPS dozen Kopen voor Haren provincie Groningen

Wij zijn een NL producent van eps koelboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Haren, maar ook in Paterswolde, Groningen, De Punt, Halfweg, Hoogezand, Zuidlaren, Ten Boer, Sappemeer, Bedum, Roden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze eps koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps koelboxen zijn waterbestendig 

Alle eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de belangrijkste voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Haren

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps koelboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte binnen uiterlijk een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren niet meer bruikbaar. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.