Tempex dozen Kopen

Koop kwalitatieve koeldozen in Haren - In een dag offerte ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen in Haren

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Haren, maar ook in Paterswolde, Groningen, De Punt, Halfweg, Hoogezand, Zuidlaren, Ten Boer, Sappemeer, Bedum, Roden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De koeldozen zijn waterbestendig 

De koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Haren

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste item op deze lijst een beetje bijzonder vindt, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen koel te bewaren, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze items koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen 1 dag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.