Piepschuim dozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex dozen voor Steenbergen Drenthe

Piepschuim dozen Bestellen voor Steenbergen

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Steenbergen, maar ook in Roden, Leek, Paterswolde, De Punt, Halfweg, De Jouwer, Oosterwolde, Assen, Groningen, Haren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Steenbergen

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen maximaal 1 dag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.