EPS dozen met deksel Kopen

Koop kwalitatieve eps koelboxen voor Eijsden Limburg - In 1 dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen in Eijsden

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eijsden, maar ook in Oost, Heer, Scharn, Maastricht, Amby, Schilberg, Weert, Meerssen, Valkenburg, Berghem.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze eps koelboxen zijn gemaakt van

Onze eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest cruciale pluspunten. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Eijsden

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps koelboxen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste product op de lijst verassend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen een werkdag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.