Polystyrene dozen Kopen

Polystyrene dozen - In NL Gefabriceerde Polystyrene dozen Aanschaffen in Eijsden Limburg

Polystyrene dozen Kopen in Eijsden Limburg

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eijsden, maar ook in Oost, Heer, Scharn, Maastricht, Amby, Schilberg, Weert, Meerssen, Valkenburg, Berghem.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Polystyrene dozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt uit

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox kopen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Polystyrene dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Doosjes van piepschuim onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Eijsden

Bescherming van de producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Polystyrene dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Polystyrene dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos offerte in uiterlijk 1 dag in uw mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.