EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve piepschuim boxen voor Valkenburg (Limburg)

EPS dozen Bestellen in Valkenburg

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim boxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Valkenburg, maar ook in Meerssen, Amby, Weert, Bunde, Scharn, Heer, Voerendaal, Berghem, Beek, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De piepschuim boxen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim boxen zijn waterbestendig 

De piepschuim boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS koelbox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Valkenburg

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim boxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim boxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim boxen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte in maximaal een werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke waren niet bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.