EPS dozen met deksel Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen met deksel in Maastricht Limburg - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

EPS dozen met deksel Kopen voor Maastricht provincie Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maastricht, maar ook in Scharn, Heer, Amby, Weert, Oost, Meerssen, Bunde, Eijsden, Hulsen, Valkenburg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het versturen van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Maastricht

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst een beetje verassend, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op nodige temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in 1 dag in uw email-box ontvangen. Gegarandeerd!

EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.