Tempex dozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde eps dozen met deksel voor Meerssen

Tempex dozen Bestellen in Meerssen provincie Limburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Meerssen, maar ook in Weert, Bunde, Amby, Hulsen, Scharn, Heer, Valkenburg, Maastricht, Beek, Stein.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Meerssen

Beschermt de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.