EPS koelboxen Kopen

Meerssen Limburg EPS koelboxen Offertes

EPS koelboxen Bestellen in Meerssen provincie Limburg

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Meerssen, maar ook in Weert, Bunde, Amby, Hulsen, Scharn, Heer, Valkenburg, Maastricht, Beek, Stein.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

De styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS koelbox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vriezer of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Meerssen

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met styrofoam dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte binnen maximaal een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.