EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel - Kwalitatieve EPS dozen met deksel Bestellen in Meerssen

EPS dozen met deksel Bestellen voor Meerssen regio Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van styrofoam dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Meerssen, maar ook in Weert, Bunde, Amby, Hulsen, Scharn, Heer, Valkenburg, Maastricht, Beek, Stein.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Meerssen

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.