EPS dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde tempex dozen voor Weert Limburg - In een dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Kopen in Weert Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Weert, maar ook in Meerssen, Bunde, Amby, Scharn, Heer, Hulsen, Maastricht, Valkenburg, Beek, Oost.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Weert

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje schokkend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze producten koel of op nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox offerte binnen maximaal een werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren niet bruikbaar. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.