EPS dozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde piepschuim dozen Weert regio Limburg

EPS dozen Bestellen in Weert

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Weert, maar ook in Meerssen, Bunde, Amby, Scharn, Heer, Hulsen, Maastricht, Valkenburg, Beek, Oost.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het verzenden van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de meest cruciale pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Weert

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos offerte in maximaal 1 dag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.