Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Kopen voor Amby provincie Limburg - In NL geproduceerde piepschuim dozen

Tempex dozen Kopen in Amby

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amby, maar ook in Scharn, Weert, Heer, Meerssen, Maastricht, Bunde, Valkenburg, Hulsen, Oost, Eijsden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Koeldoos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het transporteren van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Amby

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst opmerkelijk, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw thermobox offerte in 1 werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.