EPS koelboxen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen Scharn - In 1 dag prijsopgave ontvangen in mailbox

EPS koelboxen Kopen in Scharn Limburg

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Scharn, maar ook in Heer, Amby, Maastricht, Weert, Meerssen, Oost, Bunde, Valkenburg, Eijsden, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze koeldozen zijn gemaakt van

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen mega populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Scharn

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste item op de lijst een beetje verassend, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen veelal gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw styrofoam doos prijsopgave in uiterlijk 1 werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.