EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Bestellen voor Scharn Limburg - In een dag offerte ontvangen per email

EPS koelboxen Kopen in Scharn Limburg

Wij zijn een lokale producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Scharn, maar ook in Heer, Amby, Maastricht, Weert, Meerssen, Oost, Bunde, Valkenburg, Eijsden, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Scharn

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS koelboxenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen meestal wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.