EPS dozen met deksel Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen in Heer Limburg - In 24 uur prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen met deksel Kopen in Heer provincie Limburg

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Heer, maar ook in Scharn, Amby, Maastricht, Weert, Oost, Meerssen, Bunde, Eijsden, Valkenburg, Hulsen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim enorm populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Heer

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Piepschuim doos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen 24 uur in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.