Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Offertes voor Baarlo regio Limburg - Kwalitatieve tempex dozen

Piepschuim dozen Kopen in Baarlo Limburg

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Baarlo, maar ook in Reuver, Blerick, Loo, Venlo, Panningen, Swalmen, Hasselt, Horst, Heythuysen, Roermond.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS koelbox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

EPS koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere vormen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Baarlo

Bescherming van de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte binnen 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.