Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen Kopen in Sappemeer (Groningen) - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

Piepschuim dozen Bestellen voor Sappemeer Groningen

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Sappemeer, maar ook in Hoogezand, Veendam, Wildervank, Zuidlaren, Haren, Zandvoort, Oude Pekela, Winschoten, Ten Boer, De Punt.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Piepschuim dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het verzenden van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Sappemeer

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst schokkend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos Offerte Aanvragen

Uw styrofoam doos prijsopgave binnen 1 dag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.