EPS koelboxen Kopen

Sappemeer Groningen EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Bestellen in Sappemeer (Groningen)

Wij zijn een lokale producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Sappemeer, maar ook in Hoogezand, Veendam, Wildervank, Zuidlaren, Haren, Zandvoort, Oude Pekela, Winschoten, Ten Boer, De Punt.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

De eps koelboxen zijn gemaakt van

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps koelboxen zijn waterbestendig 

Onze eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Sappemeer

Bescherming van de goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met eps koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps koelboxen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in uiterlijk 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.