EPS dozen Bestellen

Koop kwalitatieve styrofoam dozen voor Ter Borg provincie Groningen - In 1 dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Bestellen in Ter Borg Groningen

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ter Borg, maar ook in Ter Apel, Stadskanaal, Hoorn, Oude Pekela, Emmen, Winschoten, Wildervank, Zandvoort, Klazienaveen, Veendam.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt uit

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Ter Borg

Bescherming van de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw eps koelbox offerte binnen uiterlijk een werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.