Piepschuim dozen Kopen

Piepschuim dozen - Kwalitatieve Piepschuim dozen Offertes voor Oude Pekela Groningen

Piepschuim dozen Kopen in Oude Pekela Groningen

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oude Pekela, maar ook in Hoorn, Winschoten, Veendam, Wildervank, Stadskanaal, Hardenberg, Sappemeer, Zandvoort, Hoogezand, Ter Borg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Piepschuim dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (ook wel duurzame eps dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft dit materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Oude Pekela

Bescherming van de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Piepschuim dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst een beetje verassend, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een gekoelde wagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om deze items koel of op nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave binnen maximaal 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

Piepschuim dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.