EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen - In NL Geproduceerde EPS koelboxen Offertes in Oude Pekela (Groningen)

EPS koelboxen Bestellen voor Oude Pekela

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oude Pekela, maar ook in Hoorn, Winschoten, Veendam, Wildervank, Stadskanaal, Hardenberg, Sappemeer, Zandvoort, Hoogezand, Ter Borg.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS koelboxen

Onze koeldozen zijn gemaakt van

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Oude Pekela

Bescherming van de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat deze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen 1 werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.