EPS dozen Bestellen

Koop kwalitatieve koeldozen voor Hoorn - Binnen 1 dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen Bestellen voor Hoorn (Groningen)

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoorn, maar ook in Oude Pekela, Winschoten, Veendam, Stadskanaal, Wildervank, Hardenberg, Sappemeer, Ter Borg, Zandvoort, Hoogezand.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de belangrijkste voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Hoorn

Bescherming van de betreffende goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met koeldozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst schokkend, echter kan dit item een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.