Piepschuim boxen Bestellen

Stadskanaal Groningen Piepschuim boxen Kopen

Piepschuim boxen Kopen in Stadskanaal

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Stadskanaal, maar ook in Zandvoort, Wildervank, Veendam, Hoorn, Oude Pekela, Ter Borg, Ter Apel, Winschoten, Zuidlaren, Sappemeer.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim boxen

De koeldozen zijn gemaakt van

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim boxen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Stadskanaal

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim boxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Piepschuim boxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.

Piepschuim boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.