Piepschuim boxen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde koeldozen in Stadskanaal (Groningen) - In 24 uur offerte ontvangen in mailbox

Piepschuim boxen Bestellen in Stadskanaal

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Stadskanaal, maar ook in Zandvoort, Wildervank, Veendam, Hoorn, Oude Pekela, Ter Borg, Ter Apel, Winschoten, Zuidlaren, Sappemeer.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim boxen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Piepschuim boxen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS koelbox 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Piepschuim boxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Piepschuim boxen Voor Transport

Piepschuim boxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van zijn meest cruciale voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om de goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS koelbox Kopen in Stadskanaal

Bescherming van de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Piepschuim boxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Piepschuim boxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste product op de lijst een beetje verassend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om waren die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS koelbox Offerte Aanvragen

Uw koeldoos offerte in maximaal 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim boxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Piepschuim boxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.