Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Aanschaffen in Winschoten Groningen - Kwalitatieve eps dozen met deksel

Tempex dozen Kopen in Winschoten

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Winschoten, maar ook in Oude Pekela, Hoorn, Veendam, Hardenberg, Wildervank, Sappemeer, Stadskanaal, Hoogezand, Zandvoort, Delfzijl.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Winschoten

Beschermt de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox Offerte Ontvangen

Uw piepschuim box prijsopgave in 1 werkdag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.