EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel Offertes in Wildervank (Groningen) - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

EPS dozen met deksel Bestellen voor Wildervank

Wij zijn een lokale producent van piepschuim boxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Wildervank, maar ook in Veendam, Zandvoort, Stadskanaal, Sappemeer, Oude Pekela, Hoogezand, Zuidlaren, Hoorn, Winschoten, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De piepschuim boxen bestaan uit meerdere lagen

De piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim boxen zijn waterbestendig 

De piepschuim boxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Wildervank

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim boxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim boxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim boxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave in maximaal een werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.