Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen voor Wildervank (Groningen) - Binnen een dag offerte ontvangen per email

Koeldozen Bestellen voor Wildervank regio Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Wildervank, maar ook in Veendam, Zandvoort, Stadskanaal, Sappemeer, Oude Pekela, Hoogezand, Zuidlaren, Hoorn, Winschoten, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

Onze eps dozen zijn gemaakt uit

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim box 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende vormen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim box Kopen in Wildervank

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave in 1 dag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste methode zal worden verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.