Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen - In NL Gefabriceerde Styrofoam dozen Kopen in Wildervank Groningen

Styrofoam dozen Bestellen in Wildervank

Wij zijn een NL producent van eps dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Wildervank, maar ook in Veendam, Zandvoort, Stadskanaal, Sappemeer, Oude Pekela, Hoogezand, Zuidlaren, Hoorn, Winschoten, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Styrofoam dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS koelbox 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel duurzame eps dozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS koelbox Kopen in Wildervank

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Styrofoam dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Styrofoam dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave in uiterlijk 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.