Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve eps dozen Wildervank Groningen - Binnen een dag offerte ontvangen in mailbox

Koeldozen Kopen voor Wildervank regio Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Wildervank, maar ook in Veendam, Zandvoort, Stadskanaal, Sappemeer, Oude Pekela, Hoogezand, Zuidlaren, Hoorn, Winschoten, Halfweg.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

De eps dozen zijn gemaakt uit

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim box 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps piepschuim dozen) voor gekoeld transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest cruciale voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het materiaal enorm veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim box Kopen in Wildervank

Beschermt de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol gebleken

Piepschuim box Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave in 24 uur in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.