EPS koelboxen Kopen

Veendam provincie Groningen EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Bestellen in Veendam Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veendam, maar ook in Wildervank, Sappemeer, Oude Pekela, Winschoten, Hoogezand, Hoorn, Zandvoort, Stadskanaal, Zuidlaren, Haren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is één van de meest cruciale pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Veendam

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS koelboxen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst opmerkelijk, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte in een werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.