Tempex dozen Bestellen

Veendam provincie Groningen Tempex dozen Offertes

Tempex dozen Bestellen in Veendam provincie Groningen

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veendam, maar ook in Wildervank, Sappemeer, Oude Pekela, Winschoten, Hoogezand, Hoorn, Zandvoort, Stadskanaal, Zuidlaren, Haren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Veendam

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op deze lijst opmerkelijk vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte in een werkdag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren onbruikbaar. En wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.