EPS dozen met deksel Kopen

Koop in NL gefabriceerde tempex dozen in Veendam provincie Groningen

EPS dozen met deksel Bestellen in Veendam Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Veendam, maar ook in Wildervank, Sappemeer, Oude Pekela, Winschoten, Hoogezand, Hoorn, Zandvoort, Stadskanaal, Zuidlaren, Haren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Thermobox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Tempex is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Thermobox Kopen in Veendam

Bescherming van de goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte in 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de producten de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.