Piepschuim dozen Bestellen

Piepschuim dozen Aanschaffen voor Bunde provincie Limburg - Binnen 24 uur offerte ontvangen per email

Piepschuim dozen Kopen voor Bunde provincie Limburg

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bunde, maar ook in Weert, Meerssen, Hulsen, Amby, Scharn, Beek, Heer, Maastricht, Valkenburg, Stein.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Piepschuim dozen

Onze piepschuim dozen zijn gemaakt uit

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De piepschuim dozen zijn waterbestendig 

De piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Thermobox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Piepschuim dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Piepschuim dozen Voor Transport

Piepschuim dozen (of eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van de cruciale voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Bunde

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Piepschuim dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Piepschuim dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op deze lijst een beetje schokkend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen veel wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Piepschuim dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van producten veilig gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten niet meer bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.

Piepschuim dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.