EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen in Bunde Limburg - Binnen een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

EPS dozen Bestellen voor Bunde provincie Limburg

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bunde, maar ook in Weert, Meerssen, Hulsen, Amby, Scharn, Beek, Heer, Maastricht, Valkenburg, Stein.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het verzenden van waren die zouden in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de meest cruciale voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Bunde

Bescherming van de goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave in maximaal 1 dag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te zorgen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.