EPS koelboxen Kopen

Koop kwalitatieve eps koelboxen Zandvoort Utrecht - In 24 uur prijsopgave ontvangen per email

EPS koelboxen Bestellen voor Zandvoort

Wij zijn een Nederlandse producent van eps koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zandvoort, maar ook in Eemnes, Baarn, Blaricum, Laren, Zevenhuizen, Huizen, Soest, Bussum, Doornsteeg, Hilversum.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS koelboxen

De eps koelboxen zijn gemaakt uit

De eps koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps koelboxen zijn waterbestendig 

De eps koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Zandvoort

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps koelboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps koelboxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS koelboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de producten de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.