Thermoboxen Kopen

Koop in Nederland geproduceerde koeldozen in Eemnes (Utrecht)

Thermoboxen Bestellen in Eemnes

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eemnes, maar ook in Laren, Blaricum, Zandvoort, Baarn, Huizen, Bussum, Hilversum, Soest, Zevenhuizen, Kortenhoef.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de cruciale pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Eemnes

Bescherming van de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Thermoboxen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox offerte in uiterlijk 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.