Koeldozen Kopen

Hoogeveen regio Drenthe Koeldozen Bestellen

Koeldozen Kopen voor Hoogeveen regio Drenthe

Wij zijn een NL producent van piepschuim dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoogeveen, maar ook in Steenbergen, Zuidwolde, Noordwijk, Dedemsvaart, Beilen, Halfweg, Coevorden, Hardenberg, Meppel, Staphorst.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze piepschuim dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien zijn vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Hoogeveen

Beschermt de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst opmerkelijk, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen veel gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte in maximaal 24 uur in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen niet meer bruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.