EPS dozen met deksel Kopen

Coevorden Drenthe EPS dozen met deksel Kopen

EPS dozen met deksel Kopen in Coevorden Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Coevorden, maar ook in Hardenberg, Emmen, Hoogeveen, Klazienaveen, Dedemsvaart, Steenbergen, Zuidwolde, Vroomshoop, Beilen, Ommen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Polystyrene doos kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Coevorden

Beschermt de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Polystyrene doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos offerte binnen maximaal 1 werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.