Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen Offertes in Zuidlaren (Drenthe) - In 1 dag offerte ontvangen per email

Styrofoam dozen Kopen in Zuidlaren (Drenthe)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zuidlaren, maar ook in Halfweg, De Punt, Hoogezand, Haren, Zandvoort, Paterswolde, Sappemeer, Wildervank, Assen, Veendam.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Styrofoam dozen

De eps dozen zijn gemaakt van

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen zijn waterbestendig 

De eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim box kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim box kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Piepschuim box is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim box 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het versturen van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim box Kopen in Zuidlaren

Beschermt de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Styrofoam dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Styrofoam dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om deze items koel of op gewenste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim box Offerte Aanvragen

Uw piepschuim box prijsopgave binnen uiterlijk 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.