Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Offertes Beilen Drenthe - In Nederland geproduceerde piepschuim boxen

Tempex dozen Bestellen voor Beilen Drenthe

Wij zijn een NL producent van piepschuim boxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Beilen, maar ook in Hoogeveen, Assen, Veldhuizen, Oosterwolde, Steenbergen, Zuidhorn, Zuidwolde, Noordwijk, Emmen, Coevorden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De piepschuim boxen zijn gemaakt van

De piepschuim boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim boxen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Thermobox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Beilen

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met piepschuim boxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met piepschuim boxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met piepschuim boxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste item op de lijst schokkend vindt, echter kan dit product een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om producten koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze items koel of op een exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Thermobox Offerte Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave binnen uiterlijk een werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.