EPS dozen met deksel Bestellen

Koop in NL gefabriceerde polystyrene dozen in Beilen Drenthe

EPS dozen met deksel Bestellen in Beilen

Wij zijn een Nederlandse producent van polystyrene dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Beilen, maar ook in Hoogeveen, Assen, Veldhuizen, Oosterwolde, Steenbergen, Zuidhorn, Zuidwolde, Noordwijk, Emmen, Coevorden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

De polystyrene dozen zijn gemaakt van

De polystyrene dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle polystyrene dozen zijn waterbestendig 

Alle polystyrene dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Piepschuim doos 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Piepschuim doos Kopen in Beilen

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met polystyrene dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met polystyrene dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met polystyrene dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave binnen een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.