EPS dozen Kopen

EPS dozen Aanschaffen voor Assen Drenthe - In NL geproduceerde thermoboxen

EPS dozen Kopen voor Assen (Drenthe)

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Assen, maar ook in Halfweg, Zuidlaren, De Punt, Beilen, Steenbergen, Zandvoort, Oosterwolde, Roden, Paterswolde, Haren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

De thermoboxen zijn gemaakt van

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit schuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Polystyrene doos Kopen in Assen

Bescherming van de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Indien u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos prijsopgave in maximaal een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke waren onbruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.