EPS koelboxen Bestellen

EPS koelboxen Kopen Halfweg - In Nederland gefabriceerde piepschuim dozen

EPS koelboxen Bestellen voor Halfweg regio Drenthe

Wij zijn een Nederlandse producent van piepschuim dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in De Punt, Zuidlaren, Paterswolde, Haren, Assen, Steenbergen, Roden, Hoogezand, Groningen, Zandvoort.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS koelboxen

De piepschuim dozen zijn gemaakt van

De piepschuim dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle piepschuim dozen zijn waterbestendig 

Alle piepschuim dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Piepschuim doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Piepschuim doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS koelboxen Voor Transport

EPS koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Piepschuim doos Kopen in Halfweg

Beschermt de producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met piepschuim dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS koelboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met piepschuim dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met piepschuim dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje verassend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een gekoelde wagen meestal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Piepschuim doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave in maximaal 1 dag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

EPS koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.

EPS koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.