EPS dozen Bestellen

EPS dozen Kopen Halfweg (Drenthe) - In Nederland gefabriceerde tempex dozen

EPS dozen Kopen in Halfweg regio Drenthe

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en duurzame eps dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in De Punt, Zuidlaren, Paterswolde, Haren, Assen, Steenbergen, Roden, Hoogezand, Groningen, Zandvoort.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Polystyrene doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of duurzame eps dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Polystyrene doos Kopen in Halfweg

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame eps dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het als laatst genoemde item op de lijst schokkend vindt, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een gekoelde wagen vaak wordt gebruikt om producten koel te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox offerte in uiterlijk 1 werkdag in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.