EPS dozen Kopen

EPS dozen Aanschaffen voor Assen (Drenthe) - In NL geproduceerde eps dozen

EPS dozen Kopen voor Assen (Drenthe)

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Assen, maar ook in Halfweg, Zuidlaren, De Punt, Beilen, Steenbergen, Zandvoort, Oosterwolde, Roden, Paterswolde, Haren.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De eps dozen zijn gemaakt van

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Polystyrene doos 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex bakken mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Assen

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst een beetje verassend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen vaak wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Polystyrene doos Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte in maximaal 24 uur in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.