EPS dozen Kopen

Assen (Drenthe) EPS dozen Kopen

EPS dozen Kopen voor Assen (Drenthe)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps piepschuim dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Assen, maar ook in Halfweg, Zuidlaren, De Punt, Beilen, Steenbergen, Zandvoort, Oosterwolde, Roden, Paterswolde, Haren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze eps dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Polystyrene doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps piepschuim dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Assen

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps piepschuim dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit als laatst genoemde item op de lijst opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op een exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.